Press "Enter" to skip to content

AssetLog

Een startup en haar eerste software development stappen

AssetLog is een innovatief asset management platform voor vastgoedbeheerders.

Vanuit zijn bestaande werk viel het Ricco op dat het inspecteren, monitoren, beheren en managen van assets in gebouwen verre van slim en gestroomlijnd was. Een mooi voorbeeld is wanneer vastgoedbeheerders overstappen op een nieuwe onderhoudspartij. Om tot goede afspraken te komen worden alle assets door de nieuwe onderhoudspartij opnieuw in kaart gebracht. “Deze ‘domme’ exercitie, die gerust tienduizenden euro’s kan kosten, zou vermeden kunnen worden’ aldus Ricco – founder van AssetLog. En zo waren er nog meer concrete voorbeelden van zaken die slimmer konden en daarmee was het idee voor AssetLog geboren.

Nu was het zaak om AssetLog vorm te geven. Twee jaar geleden is Ricco het gesprek aangegaan met verschillende IT bedrijven, waaronder Zilverline. Gepassioneerd als hij was spuide Ricco al zijn kennis en informatie over de wereld van assets over ons uit en en kregen we de tekening voorgeschoteld van een allesomvattend Asset Management Systeem. Uiteraard met de vraag erbij van wat dit zou kosten om te ontwikkelen. 

“Bouw alleen software die ook gebruikt gaat worden”

Het is altijd een leuke uitdaging om een nieuwe startup te helpen en hebben aangeven hem graag te helpen. Echter wel met de toevoeging dat we niet zomaar een aantal maanden gaan bouwen en dan live gaan.

“We gaan in nauwe samenwerking bepalen waarmee je een eerste pilot kan draaien bij een bestaande klant. Zilverline bouwt namelijk geen software die niet direct door echte gebruikers gebruikt gaat worden. Een straf uitgangspunt. Het is echter onze overtuiging dat enkel echte gebruikers bepalen of je waarde toevoegt. En dat is zeker bij een startup een belangrijke validatie om te testen of een idee succesvol kan worden.” 

aldus Michael Franken – founder en CEO van Zilverline. 

Ricco en de software ontwikkelaars zijn samen gaan zitten om te bepalen wat het eerste product zou moeten kunnen. Een zeer leerzame ervaring volgens Ricco:

 “Zo wilde ik graag dat de gebruikers in moeten loggen. Dit was volgens de ontwikkelaars helemaal niet nodig: er zijn nu maar 2 gebruikers bij de klant die ermee aan de slag gaan. Als het veel meer gebruikers worden gaan we dat ter zijner tijd wel in orde maken. Dit scheelt tijd en geld”.

De eerste versie van AssetLog is goed ontvangen door de klant en leverde ook veel nieuwe inzichten op. Op basis hiervan kon AssetLog verder ontwikkelt worden. AssetLog had geen onuitputtelijk budget en spaarde steeds voor ongeveer een maand software ontwikkeling bij elkaar. De maanden dat er geen software werd ontwikkelt werden gebruikt om gebruikerservaringen en wensen te vergaren. Dit hielp enorm bij het scherp krijgen van te ontwikkelen features voor de volgende maand software ontwikkeling. Normaliter heeft het de voorkeur continue door te ontwikkelen. Toch heeft de stapsgewijze aanpak bij AssetLog uiteindelijk geresulteerd in een volwaardige oplossing en heeft AssetLog vele klanten en wordt de applicatie nu continue verder ontwikkeld.

Voor meer informatie: www.assetlog.nl.

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *